Online zichtbaarheid voor coaches: met en zonder budget

In dit artikel

Inhoudsopgave (klap hier open)

Zichtbaar zijn in de wondere wereld van de 75.000 coaches die Nederland rijk is, is nogal een klus. Niet alleen heb je kennis, inzichten en soms software hiervoor nodig, vooral tijd is waar het vaak aan ontbreekt. Wil je toch online zichtbaar zijn om de kans op nieuwe cliënten te vergroten? Dan delen wij deze 6 tips met je die online zichtbaarheid voor coaches vergroten, de een wat makkelijker toepasbaar dan de ander, maar kijk wat bij je past en haalbaar is!

Online zichtbaarheid voor coaches: zonder budget

  1. Social media: je kunt eigenlijk bijna niet meer zonder als je online zichtbaar wil zijn als coach. Of je moet kiezen voor Instagram, Facebook of Pinterest hangt af van waar jouw doelgroep zich bevindt. Alles dat gerelateerd is aan opvoeden, kinderen en het gezinsleven doen het, op dit moment, over het algemeen beter op Facebook. Terwijl spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling juist weer beter scoren op Instagram. Maar vergeet Pinterest ook niet; er is nog veel organische groei mogelijk bij dit medium. Heb je een jonge doelgroep? Waag je dan eens aan TikTok! Welk medium je ook kiest, het is aan te raden om voor jezelf een social media strategie uit te schrijven. Hoeveel posts ga je maken per week? Wat worden de pijlers? Welke formats houd je aan? Hoe ga je je posts opmaken? Kirsten Jassies is social media expert en deelt tips in haar boeken, zoals haar laatste boek: Kick ass content voor social media.
  2. Bloggen: jij weet als geen ander wat je te bieden hebt en waarom het voor mensen interessant of zelfs nodig is. Waarom dan niet erover bloggen? Ja, het kost tijd. Maar naast inspanningen kost het je verder niets en wanneer je dit consequent doet, kan het je veel opleveren. Ga niet zomaar lukraak schrijven, ook hier geldt dat een strategie je het meeste oplevert. Denk dus na over welke onderwerpen voor jou relevant zijn en waar je op gevonden wil worden, dit zijn je keywords. Een keyword als ‘burn-out coach’ is heel breed en daar zit enorm veel concurrentie op. Probeer daarom te kiezen voor longtail keywords, dus een combinatie van zoekwoorden. Bijvoorbeeld: burn-out coach voor jongeren tussen de 12-18 jaar. Of: burn-out coach voor gescheiden moeders. Hoe specifieker, hoe beter!
  3. Aansluiten bij een coachingsplatform: het is belangrijk om op verschillende plekken online zichtbaar te zijn als coach, je aansluiten bij een coachingsplatform met een gratis profiel is één van die plekken. Wij bieden verschillende producten aan die jouw zichtbaarheid vergroten en één van die producten is het coachingsplatform Vindjecoach.com. Zie dat als een online visitekaartje, waarbij je ook nog eens een nieuw afzetgebied bereikt. Heb je het idee dat je niet opvalt tussen alle andere coaches? De meubelboulevard werkt in principe hetzelfde; heb je een nieuwe bank nodig, dan is het juist handig om dat gebied te bezoeken waar meerdere woonwinkels gevestigd zijn. Dat geldt dus ook voor coaches. Veel mensen weten de coachingsplatformen te vinden, omdat dat juist het ideale startpunt is voor de zoektocht naar een coach.
  4. Persberichten naar blogs & influencers versturen: ja, ook dit kost best wel wat tijd en tijd kost geld, maar je voelt het niet direct in je portemonnee. Een goed persbericht geeft antwoord op de belangrijkste W’s: wie, wat, waar, waarom én hoe. Het belangrijkste is dat je nieuwswaarde hebt. De opening van je praktijk is niet per se nieuwswaardig. Maar heb je een onderzoek gedaan, dan kunnen de resultaten mogelijk een nieuwswaarde hebben. Let er dan wel op dat je het onderzoek op z’n minst onder 500 mensen gedaan hebt. Dit lijkt ingewikkeld, maar een online enquête volstaat ook.

| Lees ook: Hoe benader ik mijn doelgroep als coach? |

Online zichtbaarheid voor coaches: met budget

  1. SEO-proof website: klinkt heel logisch, maar we komen nog te vaak zelf geknutselde websites tegen die niet volgens de Google richtlijnen zijn gebouwd. Een gemiste kans! De voordelen van een geoptimaliseerde website voor coaches vind je hier.
  2. Aansluiten bij een coachingsplatform: je kunt zoals eerder beschreven een gratis profiel kiezen, maar bij een betaald abonnement heb je veel meer opties en ben je dus beter zichtbaar. Dit kan al vanaf € 9,- per maand via onze dochteronderneming, lees hier wat bij het abonnement is inbegrepen.
  3. Advertentiecampagne Instagram en Facebook: wanneer je voor een nóg uitgebreider abonnement bij Vindjecoach.com kiest, is een advertentiecampagne op Instagram en Facebook ingegrepen. Vanuit de campagne linken we naar een op maat gemaakte landingspagina, waar een persoonlijke freebie van jou aangevraagd kan worden. Niet alleen ben je zo nog beter zichtbaar, ook vergroot het de kans op leads enorm. Dit abonnement is het meest uitgebreide abonnement van Vindjecoach.com en is af te nemen voor € 89,- excl. advertentiebudget. Lees hier wat er bij dit uitgebreide abonnement is inbegrepen.
  4. Google advertising: adverteren op Google is kostbaar, maar wanneer je dit combineert met bijvoorbeeld je woonplaats en een hele specifieke niche, loont het de moeite! Dus niet adverteren met ‘lifestyle coach’, maar wel: Lifestyle Coach Den Helder voor vrouwen in de menopauze, om maar een voorbeeld te noemen.

| Lees ook: SEO activiteiten voor coaches |

Meer informatie of hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op om te horen wat Vindjecoach.com voor je kan betekenen, want zij bieden  verschillende producten en diensten die startende of ervaren coaches kunnen helpen.